De FIRE beweging

Het is mooi om te zien hoe de FIRE beweging zo groeit in Nederland. Dit is ook een van de redenen dat ik ben begonnen met bloggen. Ik zie hoe mede bloggers mensen inspireren en aanzetten om deel te nemen in deze beweging.

De FIRE beweging is in vergelijking met de USA nog erg klein in Nederland. Er is daarom ook veel meer informatie te vinden op Amerikaanse blogs. Het enige nadeel is dat niet alle informatie opgaat voor Nederlanders, denk aan bijvoorbeeld beleggen en het pensioenstelsel. Het is daarom fijn dat de FIRE beweging ook in Nederland is zodat we informatie met elkaar kunnen delen over dit soort zaken.

Playing with FIRE: The documentary

Begin 2019 zal er een documentaire uitkomen over de FIRE beweging. In deze documentaire komen de welbekende Amerikaanse FIRE bloggers aan te pas, met o.a. niemand minder dan:

 • Mr. Money Mustache
 • JL Collins
 • Madfientist
 • En schrijfster Vicki Robbin van het boek Your Money Or Your Life

Bekijk hier alvast de trailer:

Comments

 1. Heb je toevallig ook de BENL FIRE Meetups al gespot? Ik ben daar afgelopen zomer voor het eerst geweest (mocht er ook een presentatie geven) en vond het ontzettend leuk. Echt een beetje alsof je dan je ‘tribe’ tegenkomt. In Amerika is het idd groter, hoewel het daar ook nog een beetje een zijstroming is.

  Ik was dit jaar voor het eerst op FinCon (Amerikaanse conferentie voor Nederlandse personal finance bloggers) en heb daar o.a. Mr. Money Mustache, de jongens van ChooseFI, de mensen achter Playing With FIRE, Mad Fientist en Physician on Fire gezien/gehoord/gesproken. Uit hun verhalen bleek wel dat het iets meer mainstream werd, maar dat er juist bij het grote publiek ook nog heel veel misconcepties zijn over FIRE. Ze lopen daar dus ook nog steeds wel tegen muren aan!

  1. Nog helemaal niemand ontmoet eigenlijk die ook in de FIRE beweging zit. Alleen online, vooral via blogs. Ik zag de meetups van Cheesy Finance. Leuk om daar naar toe te komem. Ga je ook? Kan me goed voorstellen dat tribe gevoel. Eindelijk mensen die wel begrijpen waar je mee bezig bent ;-)… dat mis je wel eens als je iemand dit concept probeert uit te leggen, geen begrip haha.

   FinCon staat ook op mijn bucket list!

   Misschien zie ik je binnenkort op een van de meetups.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *