Stoppen met werken

Stop jij met werken?

Dat is de vraag die ik mijzelf vaker stel nu FI steeds dichter bij komt. Ik denk het eerlijk gezegd niet. Het zijn altijd al mijn ambities geweest die mij hebben gedreven om te ondernemen en te zorgen voor een inkomstenstroom. Zodra ik mijn FI doel heb bereikt kan ik mij niet voorstellen dat mijn ambities zich zomaar hierbij neerleggen. Ik denk wel dat ik “werk” met andere ogen zal gaan bekijken. Ik heb immers het FU-geld beschikbaar en een inkomstenstroom is niet langer nodig, dus hoef ik niet meer te werken met het doel: geld. Zodra dit doel van de rader is kan ik werken met het doel: werk plezier . En dan is werk ineens een veel breder begrip op het moment dat je geen salaris meer nodig hebt.

Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een novel. Dit proces kan jaren duren zonder dat je er direct voor betaald zal krijgen. Ineens behoord dit tot je mogelijkheden. Of denk aan een ander artistiek werk: fotografie, film, muziek. Deze deuren gaan voor je open en je kunt hier net zo veel tijd in stoppen als je zelf wenst. En het mooiste is dat er nooit de druk zal zijn om van dit werk een succes te moeten maken omdat je een inkomstenstroom nodig hebt.

Zelf heb ik nog niet het antwoord gevonden wat ik precies wil gaan doen, maar ik denk dat ik wel iets wil blijven doen in mijn vakgebied. Het blijft toch mijn ambitie. Het zal er alleen anders uit gaan zien. Ik zal zelf de projecten uit kiezen of zelf een project beginnen dat mij leuk lijkt om aan te werken. Ik zal niet langer de opdrachten van mijn klanten uitvoeren. Niet langer kunnen ze mij vertellen wat ik moet doen en dat geeft alle vrijheid, neemt alle werkdruk weg en zorgt ervoor dat ik kan doen wat ik leuk vind. Zo creëer je werk dat voor altijd leuk zal blijven, want je kan ten alle tijden het naar wens maken op het moment dat je jezelf gaat vervelen. Werken met plezier voor altijd.

Stop jij met werken als je FI hebt bereikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *