Goedkoper reizen

De afgelopen dagen heb ik een prachtige reis gemaakt met zes vrienden op Mallorca. We hebben de GR 221 gelopen van hutje naar hutje. Na 5 dagen hebben we ons zelf verwent met een luxe villa met zwembad via AirBnb. Duur? Nee, doordat we de woning met zes personen hebben betaald zaten we nog ruim onder de kosten voor een gemiddeld hotel p.p.p.n. En als je kijkt naar de gemiddelde uitgave over de gehele vakantie valt het erg mee.

Er zijn veel dingen waar ik het liefst op bezuinig, maar als het aan komt op reizen dan heb ik er graag wat voor over. Een mooie reis heeft voor mij een grotere waarde dan het kopen van spulletjes. Maar nu hoeft reizen niet duur te zijn. Ik deel hier graag mijn ervaringen en tips die ik heb opgedaan tijdens mijn reizen.

Reizen in het duurste land Noorwegen

Noorwegen staat nou niet echt bekend om een goedkope vakantiebestemming. Het land is prachtig, de natuur is een sprookje, maar man, man wat een prijzen! Even uit eten of gezellig naar de kroeg is geen aanrader. Juist dit soort activiteiten zijn in dit land ontzettend duur.
Tijdens mijn reizen in Noorwegen heb ik daarom ook andere activiteiten ondernomen. Ik ben een aantal keer in Noorwegen geweest om te hiken. Nu zou je denken dat je dan toch een vermogen moet uitgeven aan accommodatie, maar Noorwegen kent een uitgebreid hutten systeem dat voor iedereen toegankelijk is en het mogelijk maakt om rond de 25 euro p.p.p.n. te kunnen overnachten. Als je meer dan 3 dagen wilt Hiken is het aan te raden om een DNT lidmaatschap te nemen zodat je korting krijgt op overnachtingen en eten en drinken in de hutten. Op deze manier was het voor mij mogelijk om nog geen 50 euro per dag uit te geven aan accommodaties, eten en drinken (drinken kan overigens direct uit de watervallen of stromend water in de natuur). Wil je zelf een route plannen en de hutten bekijken? Dan kun je dit plannen op https://www.ut.no/kart/

Vluchten boeken

Mijn vluchten zoek ik vrijwel altijd via Google Flights. Ik geloof niet in andere vergelijkingsites die op commissies leven en de totale prijs uiteindelijk toch opvoeren. Via Google Flights kom ik altijd direct op de website van de vluchtmaatschappij terecht. En mocht een vergelijker toch goedkoper blijken, dan toont Google Flights dit ook. Het is daarnaast ook veel overzichtelijker en ze hebben een goede kalender waarbij je gelijk zie wat de goedkoopste prijzen zijn voor de gewenste maand.

Hotel boeken

Als ik zoek naar een hotel dan gebruik ik de Booking.com App. Er zijn meerdere Apps hiervoor, maar bij Booking lijkt het aanbod het grootst en kan ik ook nog het goedkoopste hotel scoren. Wil je ook Booking.com proberen? Dan krijg je hier 10% korting.

AirBnb

Voor de momenten dat ik iets meer nodig heb dan een hotel gebruik ik AirBnb. Het is ontzetten handig als ik mijn werk meeneem en wat meer ruimte nodig heb. Omdat de kosten vaak niet meer zijn dan een hotel over een langere periode kies ik voor deze optie. En omdat je een gehele woning kan huren kun je bovendien zelf je eten klaarmaken (wat weer scheelt in de kosten). Wil je ook AirBnb proberen? Dan krijg je hier 25 euro korting op je eerste reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *